Що лікує диня?
У дині багато заліза, калію, кальцію, магнію, вітамінів групи В, С і А. Завдяки їм диня запобігає утворенню пухлин, є засобом профілактики серцево-судинних захворювань і діабету, знижує рівень холестерину в крові і запобігає розвитку атеросклерозу, заспокоює центральну нервову систему.
Коли не можна їсти диню?
Диню не можна їсти годуючим мамам і немовлятам, оскільки вона погано засвоюється дитячим організмом. Не можна їсти диню при хворобах шлунка, нирок і жовчного міхура. Цей продукт також дуже погано поєднується з молоком і алкогольними напоями. Таке поєднання може накликати на вас діарею.
Для чого корисна диня?
Зокрема, диня містить велику кількість антиоксидантів, серед яких такі, як холін, зеаксантин і бета-каротин. Ці сполуки, своєю чергою, знижують ризик розвитку цілої низки захворювань. Антиоксидант зеаксантин у складі дині покращує фільтрацію шкідливих сонячних променів.
Диня Колгоспниця: опис сорту, вирощування, корисні …
Диня Колгоспниця – не просто смачний, а й корисний продукт. Користь створюється завдяки різноманітності складу: вітаміни – А, С, Е, РР, В (1, 2, 3, 5, 6);