Різноманітні ягоди, фрукти, боби, зелений горошок, капусти броколі, цвітну, брюсельську можна заморозити сирими. Інші, такі як гриби, шпинат, баклажани, кабачки, перець, помідори варто перед заморожуванням бланшувати. З помідорів можна зробити пюре.5 серп. 2021 р.
Що можна заморозити в морозильній камері?
У морозильній камері можна зберігати не лише сирі продукти, але й ті, що пройшли теплову обробку. Продукти і страви, що пройшли теплову обробку, перед заморожуванням слід охолодити. Для заморожування підходять: овочі, молочні продукти, вироби з тіста, фрукти та соки з них.
Яку Готову їжу можна заморозити?
Якщо не брати до уваги різні види котлет, пельменів, вареників з усілякими солодкими та солоними начинками, фрикадельок або тефтелів, які жінки готують самі, або купують у спеціалізованих магазинах, можна заморожувати та зберігати у замороженому вигляді наступну їжу та домашні напівфабрикати: Бульйони та крем-супи.
Як правильно заморожувати продукти?
Морозильна камера має бути сухою та чистою перед заповнюванням продуктами. Заморожування продуктів, особливо фруктів та овочів, найкраще проводити при температурі від −18 °C до −23 °C. За таких умов термін зберігання може сягати 12 місяців. Заморожування продуктів можна проводити при температурі від 0 °C до −8 °C.
Що заморозити на зиму: список продуктів та корисні поради
Крім звичних фруктів та овочів, можна також заморожувати: 1. авокадо; 2. часник; 3. цедру цитрусових; 4. молоко; 5. томатну пасту; 6. яблучне пюре; 7. горіхи; 8. бульйон; 9. сир твердих сортів. Раніше ми розповідали про те, як заморозити гриби, щоб зберегти їхній аромат та смак. ЧИТАЙ …