Листочки необхідно скласти в банку щільним шаром. Чим щільніше буде наповнення, тим краще. Далі закрийте банку кришкою та лишіть заготовку на 24 години при кімнатній температурі. Якщо у вас в кімнаті прохолодно – виставте банку туди, де на неї буде потрапляти сонячне проміння.
Як правильно заготовляти листя малини на чай?
Для приготування чаю відберіть маленькі і ніжні листи. Краще взяти листя, які ростуть в тіні або під густими гілками – вони більш ароматні. Розкладіть листя на сонячному місці на 1-2 дні, щоб вони злегка підсохли. Листя залийте гарячою (60-80 градусів) водою і настоюйте чай 15 хвилин. Кеш
Як Ферментувати листя на чай?
Вдома підготовлені листя (пом'яті або перепущені через м'ясорубку) потрібно укласти в ємність, накрити вологою тканиною, злегка прикрити кришкою, і залишити, час від часу нюхаючи ферментують сировину. Кеш
Як заготовляти листя малини?
Сушити варто в затінку, куди не дістануть прямі сонячні промені, розклавши на полотні тонким шаром. Сухе листя малини краще зберігати в паперових чи полотняних торбинках, також підійде скляний або керамічний посуд зі щільними кришками. Термін зберігання висушеного листя – два роки від часу збирання.
Чай з листя: які рослини можна і потрібно заварювати
Приготування напою з листя, особливо якщо це листя плодових дерев або чагарників, – наука тонка. Для отримання більш насиченого аромату звичайної просушки може бути недостатньо. Ферментація – більш складний процес заготівлі листя, який, тим не менш, забезпечує отримання …