Для інкубації відбирають яйця середньої маси, правильної овальної форми, без дефектів шкаралупи. Краще за все – знесені до восьмої ранку, і збирати їх ще теплими. Не можна залишати яйця надовго у гнізді: є небезпека виникнення в курки звички до розкльовування яєць.24 січ. 2020 р.
Як відібрати курячі яйця для інкубації?
Інкубують яйця правильної форми, з чистою та гладкою шкаралупою. Повітряна камера повинна знаходитися в тупому кінці або бути трохи зміщеною у бік. Жовток в доброякісному яйці займає центральне становище, але може розташовуватися і трохи ближче до повітряної камери.
Яким кінцем закладати яйця в інкубатор?
необхідність закладати яйця тупим кінцем вгору і бажано під кутом 45 градусів; слід зберігати простір для пташенят для їх вільного проклева.
Яка має бути температура в інкубаторі для курячих яєць?
Температура в перший період повинна становити 37,8-38°С, у другому періоді інкубації температура знижується до 37,5-37,7°С. Третій період вимагає не тільки зниження температури до 37,3-37,5 ° С, крім того, двічі на день інкубатор відкривають для провітрювання на 10-15 хвилин.
Яйця курячі — Вікіпедія
Той факт, що один кінець яйця більш заокруглений, а інший більш загострений, безумовно, пов’язаний з інтенсивністю дії сил, які і впливають на нього, проте як це виходить — неясно, але точно …