Сало натерти сумішшю солі і свіжомеленого чорного перцю, обкласти часником і кропом, покласти в контейнер з сіллю. Солі на дні має бути багато, щоб сало занурилося в неї на 0,5 см. Контейнер помістити в холодильник на 10 днів при температурі 5-7 ° C. По завершенню очистити сало від солі і спецій.
Як зробити щоб сало було м’яке?
Щоб засолити таким чином сало, потрібно зробити розсіл з одного літра води, солі, лаврового листа, головку подрібненого часнику і меленого чорного перцю. Помістити в охолоджений розсіл сало, нарізане шматочками. Через 5 днів сало дістати та натерти ароматними травами. Кеш
Як тоненько нарізати сало?
Викласти шматки сала в каструлю, залити окропом, щільно закрити кришкою і поставити в холод на 3-4 години. Остигле сало дістати з води, нарізати тоненько.
Як закрити сало на зиму в банках?
Лавровий лист вимити і обсушити. Викласти сало в банку, перекладаючи шари перцем і лавровим листом. Коли банка буде заповнена, вилити гарячий розсіл і прикрити банку кришкою. Витримувати 3 дні, а потім щільно закрити кришку і прибрати консервацію в холодильник на 3-5 днів.
Мити чи не мити: як обробити сало перед засолюванням
Рецепти Для цього необхідно скористатися гострим ножем. Просто акуратно обшкрібайте шматок сала з усіх боків, видаливши навіть непомітні забруднення. Так само очистіть і шкірку, адже на ній можуть залишатися непомітні …