На сьогодні гостроту перцю і досі вимірюють за кількістю капсаїцину, але вже більш сучасними методами, а результати обов'язково порівнюють з тією самою шкалою Сковілла і розраховують у SHU (Scoville Heat Units).10 жовт. 2015 р.
Чому вимірюється гострота?
Сковіль, або SHU (Scoville heat units) – це одиниця вмісту капсаїцину в перці. Чим цей показник вищий, тим перець гостріший. Ще в 1912 році американський учений-хімік Вілбур Сковіл запропонував тест для вимірювання гостроти перців капсікумів , який і назвали його ім'ям сковіл (scoville). Кеш
Який самий пекучий перець в світі?
Найгостріший перець у світі: "Каролінський жнець" за шкалою пекучості Сковілла в середньому досягає 1 569 300 одиниць (ЕШС). Для порівняння – пекучість перцю халапеньо складає "всього" від 2500 до 8000 ЕШС.
Який перець гостріший червоний чи зелений?
Як правило, червоний перець гостріший, ніж зелений перець. Чим менше і тонше чилі, тим гостріші вони. Речовина, яка надає перцю чилі пекучості, називається капсаїцин, і найбільшу кількість його можна знайти як раз в насінні і внутрішніх пластинках.
Як працює шкала Сковілла: таблиці і рейтинг найгостріших …
Першим, хто виміряв пекучість перцю, а вірніше гострого речовини капсаїцину в його складі, став фармацевт-хімік Wilbur Lincoln Scoville. В результаті дослідження і була створена шкала гостроти Сковілла. Довідка: капсаїцин – пекуче речовина, в чистому вигляді обпікає шкіру, не …