Підготуйте м'ясо, наріжте його тонкими пластинками, розкладіть на решітці або нанизайте на дерев'яні шампури і підвісьте на решітку. Тримайте в попередньо прогрітій духовці, відкривши дверцята, поки м'ясо не стане повністю сухим. Тривалість сушіння м'яса залежить від його виду.31 жовт. 2022 р.
Як зробити сушене м’ясо в домашніх умовах?
Існують рекомендації, за якої температури сушити м'ясо в сушарці для овочів і фруктів:
- Риба – використовуйте температуру 50-60 ° С протягом 6-8 годин.
- Курка та інший птах – 70 ° С на 5-6 годин або 50-55 ° С на 10-14 годин.
- Свинина та інше м'ясо тваринного походження – 60-65 ° С протягом 12-14 годин.
Кеш
Де сушити Бастурму в домашніх умовах?
Для в'ялення продукт підвішують у помірно сухому, прохолодному, добре провітрюваному неосвітленому місці.
Що можна сушити в сушарці?
Сушарки найчастіше використовують для сушіння фруктів, овочів і грибів. Мало хто пам'ятає, що в них також можна сушити рибу, м'ясо і зелень.
Як приготувати сушене м’ясо в домашніх умовах
Приготування М’ясо підготуйте заздалегідь та замаринуйте. Видаліть усі жилки та жирові прошарки. Щоб легше було нарізати м’ясо на ломики – покладіть його на кілька годин у морозильну камеру. М’ясо трохи замерзне і його простіше нарізати скибочками. У посуді для маринування змішати соєвий соус, соус сацебелі та кетчуп.