Як вичавити сік з винограду?
Вимиті грона винограду покласти в каструлю, залити трішки води /10-15 см від дна/, накрити кришкою і увімкнути повільний вогонь. Дерев'яною ложкою перевертати час від часу. Після того як основна маса ягід віддасть сік, процідити сік через друшлаг чи марлю. Добре віджати жмих.
Що робити з вином після бродіння?
Бродіння триває в середньому 3 тижні. Після його завершення (не булькає гідрозатвор, упала рукавичка) вино потрібно акуратно, щоб не потривожити осад, злити в чисті пляшки та щільно закрити їх пробками. Вино у них дозріватиме ще декілька місяців.
Що можна зробити з винограду?
Що приготувати з винограду: кращі рецепти
- Закуски Виноград із сиром на шпажках Сирні кульки з виноградної начинкою Запечений виноград із сиром
- Основні страви Свинина з чорним виноградом Риба з білим виноградом і печерицями Курка з виноградним асорті та вермутом
- Десерти Желе з виноградом Виноградний пиріг
Вино з винограду рецепт – як приготувати …