Що відбувається при пастеризації молока?
Пастеризація. Це одноразове нагрівання молока (рідких продуктів) до 65-95 °C. ✅«Плюси»: після пастеризації молоко зберігає більшу частину корисних властивостей.
Що таке стерилізація молока?
Під час стерилізації молоко обробляють при температурі 137-140 градусів протягом декількох секунд, після чого запаковують. Так воно може зберігатись від півроку і більше. КешСхожі
Як стерилізувати молоко?
Тривала стерилізація молока відбувається за температури 115 — 120 °С із витримуванням 15 — 20 хв, а короткочасна — 125 — 145 °С із витримуванням 2 — 10 с. Кеш
СТЕРИЛИЗАЦИЯ МОЛОКА – Технология и техника …
При стерилизации в потоке молоко очищается, охлаждается и нормализуется по массовой доле жира. Затем молоко пастеризуют при температуре 76 ± 2°С с выдержкой 20 с и охлаждают до 6 + 2 °С.