Можна їсти цільнозерновий хліб, сепик, темний рис, цільнозернові макаронні вироби, кашу з вівсяних пластівців та гречану кашу. Високий вміст у цільнозернових продуктах харчових волокон (клітковини) сприяє зниженню рівня холестерину.
Що корисно їсти при хворобі серця?
В першу чергу продукти, багаті калієм та магнієм, омега-кислотами та антиоксидантами:
- Риба. …
- Рослинні олії. …
- Морква. …
- Горіхи (грецькі, фундук, мигдаль, кедрові, фісташки). …
- Яблука. …
- Банани. …
- Гранат – один із найцінніших фруктів для зміцнення та підтримки стану серця та судин. …
- Лляне насіння.
Що не можна їсти при проблемах із серцем?
Новини
Можна, можливо | Не можна |
---|---|
Свіжі стиглі фрукти та ягоди, мед, варення, сухофрукти | Фрукти з грубою клітковиною, шоколад, тістечка |
Неміцний чай, фруктові та овочеві соки | Натуральна кава, какао, міцний чай, алкоголь |
Рослинні олії, зрідка несолоне вершкове масло | Кулінарні жири та маргарини, сало |