Що корисно їсти з хворобою серця

Можна їсти цільнозерновий хліб, сепик, темний рис, цільнозернові макаронні вироби, кашу з вівсяних пластівців та гречану кашу. Високий вміст у цільнозернових продуктах харчових волокон (клітковини) сприяє зниженню рівня холестерину.

Що корисно їсти при хворобі серця?

В першу чергу продукти, багаті калієм та магнієм, омега-кислотами та антиоксидантами:

  • Риба. …
  • Рослинні олії. …
  • Морква. …
  • Горіхи (грецькі, фундук, мигдаль, кедрові, фісташки). …
  • Яблука. …
  • Банани. …
  • Гранат – один із найцінніших фруктів для зміцнення та підтримки стану серця та судин. …
  • Лляне насіння.

Що не можна їсти при проблемах із серцем?

Новини

Можна, можливоНе можна
Свіжі стиглі фрукти та ягоди, мед, варення, сухофруктиФрукти з грубою клітковиною, шоколад, тістечка
Неміцний чай, фруктові та овочеві сокиНатуральна кава, какао, міцний чай, алкоголь
Рослинні олії, зрідка несолоне вершкове маслоКулінарні жири та маргарини, сало

Related Post

На чому будувати відносини: 5 основних принципівНа чому будувати відносини: 5 основних принципів

Зміст:1 На чому мають бути побудовані стосунки?2 На чому Будувати здорові стосунки?3 Що найголовніше у стосунках?4 Які мають бути нормальні відносини? Відносини – це складний та важливий аспект життя кожної

Чим корисна хронова закускаЧим корисна хронова закуска

Хріновіна, як і багато інших приправ, що пройшли багатовікову перевірку часом – дуже корисна для здоров'я річ. Покращує апетит і травлення, «розганяє кров» (тобто сприяє швидшому обміну речовин), зміцнює імунітет

Коли краще обрізати півоніїКоли краще обрізати півонії

Після перших заморозків, коли стебла півонії "поляжуть", їх потрібно обрізати. У трав'янистих півонії прибирають усю надземну частину. Видаляють стебла якомога ближче до землі, залишаючи не більше 2-3 см. Деякі садівники