Орегано має тонкий, пряний аромат і трохи гіркуватий смак. Використовують його як приправу до різних страв, як лікарський та профілактичний засіб.
Куди кладуть орегано?
Орегано – універсальна пряність, тому її додають в м'ясні, рибні та овочеві страви, в хлібне та кексове тісто, для приготування маринадів та ароматизації різноманітних алкогольних лікерів. Кеш
Як їсти орегано?
Листя орегано вживають в їжу як в свіжому, так в сушеному вигляді. Орегано ідеально поєднується з шинкою, салатами, рибними соусами. Це незамінна приправа для запеченої свинини і ягнятини, м'ясних супів, запеченої картоплі. Додавати її потрібно незадовго до готовності страви.
Як ще називають орегано?
Матери́нка звича́йна (Origanum vulgare L.) — багаторічна трав'яниста рослина родини глухокропивових з коротким кореневищем. Використовується в кулінарії під назвою ореґа́но, зокрема в італійській кухні.
Що таке приправа орегано – куди додати, чим замінити
Орегано– екзотична назва відомої з дитинства материнки (душиці, ладанки). Назва багаторічної рослини Origanum vulgare не дарма перекладається з латині як “прикраса гори”. Квіти материнки покривають схили пагорбів, бузковим килимом – виглядає вражаюче. Квітуча материнка за красою …