У більшості регіонів його використовують для приправи ковбасних виробів (особливо в Німеччині), паштетів (США), баранини і свинини. Також, майораном приправляють м'ясні соуси і маринади. Він добре підходить до риби і молюсків. Майоран варто додавати в картоплю і страви на основі бобових.
Де використовують майоран?
З давніх-давен майоран був відомий як лікарський засіб та прянощі. Його використовували для лікування нервових захворювань, як тонізуючий, протикатаральний та антисептичний засіб. Зараз в народній медицині майоран застосовують як шлунковий та протицинговий засіб, від безсоння та мігрені, при хворобах дихальних шляхів.
Як цвіте майоран?
Цвіте майоран у червні-липні (цвітіння у нього розтягнуто), а плодоносить (дозрівають насіння) у вересні-жовтні. Рослина сильно галузиться і нагадує кулю, якщо вирощують за розрідженою схемою. В умовах вологого літа нижні гілочки схильні до вилягання та вкорінення.
Як виростити майоран з насіння?
Насіння варто закласти на глибину 0,5 см, зволожити грунт і накрити плівкою допоки воно не проросте. При температурі +25 насіння проростає швидко, за 5-7 днів (при температурі +15+20 за 2-3 тижні). Підливати й обприскувати рослину в міру підсихання землі. Обрізати майоран треба через півтора місяця, аби він ріс пишним.
Майоран приправа застосування в кулінарії – Taya.com.ua
Спецію заважають з іншими приправами і маринують м’ясо. Для м’ясних страв використовують приблизно третина чайної ложечки на 1 л. У всі гарячі страви …