Доводимо воду до кипіння. Як тільки вода в каструлі закипить, кладемо в металевий друшляк три склянки смородини та близько 200 г нарізаних яблук (це порція на одну трилітрову банку компоту). Опускаємо друшляк зі смородиною і яблуками в киплячу воду на 3-4 хвилини.
Як зварити смачний компот з яблук?
Залити яблука водою і поставити на плиту, довести до кипіння. Після закипання додати цукор і розмішати до повного розчинення. Проварити компот 3 хвилини. Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити до повного охолодження.
Скільки часу стерилізувати компот з яблук?
Вода повинна покривати банки з яблуками по «плічка». На великому вогні воду в каструлі доводять до кипіння і зменшують вогонь після її закипання. З цього моменту починається пастеризація. Літрові баночки компоту необхідно обробляти так протягом 30 хвилин.
Як правильно варити компот з ягід?
Візьміть велику каструлю, налийте в неї воду та поставте її на вогонь. Після закипання обережно викладіть у кастрюлю всі фрукти та ягоди. Насипте цукор і дайте прокипіти компоту 25 хвилин. Потім додайте трохи ягід і проваріть іще 15 хвилин.
Яблучно-смородиновий компот – рецепт …