Пропущену масу викладаю в емальовану чашу і накривши рушником, залишаю ще на 10-12 годин в теплому місці. Досить температури +25 градусів – це, приблизно, кімнатна температура влітку. Ферментація в домашніх умовах на цьому закінчена і настає останній етап – сушка. Сушу я іван–чай на деці, близько двох діб.
Як ферментують Іван чай?
Збір трави проводять в суху сонячну погоду, бажано, при зростаючому місяці. Квіти і листя збирають окремо одне від одного, так як ферментують тільки зелену масу рослини, а суцвіття просто сушать і додають вже в готовий сухий чай. Хаменерій перебирають, видаляючи потемнілі і пошкоджені комахами листя. Кеш
Як правильно заготовляти Іван чай?
Прийшовши додому, зібрану сировину слід промити від пилу (але деякі радять не мити), а потім розмістити її на картоні або папері, а можна і на тканині, в тіні, для просушування. Але просто висушити листя зніту недостатньо, його слід ферментувати, тоді воно буде віддавати напою насичений смак і чудовий аромат.
Коли збирати іван чай?
Чай заготовляють у Карпатах у червні-липні, поки рослина цвіте. У дерев'яному будинку рослину ферментують і сушать.
Ферментация Иван-чая: как сделать самому
Иван-чай: полезные свойства; Способы ферментации; Простой способ; Забытый способ; Ферментация под гнётом в собственном соку. Как заваривать иван-чай