Який сорт картоплі можна їсти при цукровому діабеті?
Дослідження показали, що картопля Huckleberry Gold має низький глікемічний індекс (ранжування вуглеводів в продуктах харчування як міра їх впливу на рівень цукру в крові) в порівнянні зі звичайними сортами.
Що міститься в картоплі?
Про картоплю кажуть, що за хімічним складом вона близька до хліба, а за вмістом вітамінів — до зелені. Так, до її складу входять вітаміни: В1, В2, В3, В6, С, Н, Р, РР, К, каротиноїди. Бульби картоплі містять крохмаль, білки, щавлеву та яблучну кислоти, мінеральні та пектинові речовини.
Що є корисного в картоплі?
Бульби картоплі містять і вітаміни (Е, К, Д, РР, В, В6, В2, В, С), та фолієву кислоту, кислоти лимонну, хлорогеновую і кавову. Картопля: її корисні властивості. Картопляні бульби містять багато калію, завдяки чому він сприяє відведенню зайвої рідини та солей з організму. Це, природно, покращує в цілому обмін речовин.
Скільки у картоплі цукру – Taya.com.ua